Friday, November 21, 2014

Jamuan Akhir Tahun Barisan Para Guru Di Nasi Arab

Alhamdullilah semalam merupakan hari terkahir bagi sesi persekolahan 2014. Kesemua murid dan guru akan mula bercuti pada hari ini. Paling menarik sekolah saya mengadakan faily day bermula hari ni sehingga esok di Melaka.Moga Allah lancarkan urusan kami sepanjang di sana.

Pelbagai coretan suka duka sepanjang sesi persekolahan tahun ini dan semestinya semua ini mendatangkan pengalaman yang sangat bermakna bagi sy yang masih mentah dalam bidang ini. InsyaAllah segala kesalahan dan ketempangan dalm tanggungjawab yang dijalankan sebelum ini akan saya prbetulkan dari semasa ke semasa.


Barisan para guru SRA AL Zamakhsyari 2014.

Alhamdullilah mereka semua mempunyai 1001 ragam yang kadangkala membuatkan saya tersenyum sendiri. Paling meriah tahun ni bila sekolah menerima 2 orang ustaz baru dari pihak JAWI. Alhamdullilah kehadiran mereka telah memudahkan kerja kami memandangkan jumlah murid yang agak ramai di sekolah tersebut. ( ehem2...sorang lagi bujang tu tau..kikiki )...

Mengenali mereka semua adalah pengalaman terbaik dalam hidup saya.Bekerja bersama mereka sepanjang 2 tahun ini sesuatu yang amat mendatangkan pengalaman berharga buat saya. Alhamdullilah guru baru yang didatangkan ke sekolah kami juga amat ringan tulang dan tidak pernah lokek dalm menghulurkan bantuan.

Alhamdullilah sekolah telah berjaya meningkatkan prestasi di dalam peperiksaan Ujian Penilaian Sekolah Rendah Agama ( UPSRA ) di mana peningkatakan ini menjangkaui target kami para guru.
Alhamdullilah. plaing mengejutkan majoriti murid mendapat cemerlang dalam pelajaran Khat. SubhanaAllah.Maha SUci Allah.

Moga kita terus istiqomah dalam mengekalkan momentum kecemerlangan ini bahkan berusaha dengan lebih gigih pada tahun hadapan.

InsyaAllah...
Kejayaan milik bersama.

No comments:

Post a Comment

Followers